Trampoliner
Stort udvalg i kvalitets trampoliner til privat brug. Trampolinerne kan bruges til både børn og voksne - Fås i flere størrelser.
Trampoliner er et sikkert hit
Lige med undtagelse af store kram og lige så store vaffelis, når solen skinner, så er et god hoppemulighed noget af det herligste, du som forælder kan give dit barn.
De store hoppevenlige duge, spændt ud mellem fjedre, har virkelig indtaget de danske baghaver og det offentlige rum.
Førhen var det kun i særligt fremsynede gymnastikforeninger og i de allermest veludstyrede legelande, at børn kunne få lov til at prøve kræfter med at hoppe på den måde.
Men nu er det allemandseje at have en trampolin
Og heldigvis for det! For med sådan en kan du være sikker på, at dit barn dagligt får sved på panden. I en tid, hvor passivitet er en alvorlig trussel for os mennesker, der trampoliner simpelthen en fantastisk måde at give børn en sjov måde at få pulsen op.
Trampoliner er kommet for at blive, udvalget hos Eurotoys er kæmpestort og velassorteret. Vi venter bare i spænding på at sende dig jeres nye hoppeparadis.
Hvilke forskellige typer af trampoliner findes der?
Eurotoys vælger altid de bedste modeller. Vi har lidt for enhver smag. Vi ved, at vores kunder er meget forskellige, og der skal være en model til alle.
Der findes overordnet følgende typer:
- Runde trampoliner
- Firkantede trampoliner
- Aflange trampoliner
- Nedgravede modeller, der står i jordniveau
- Fritstående trampoliner, som ofte ses med et sikkerhedsnet omkring for at undgå faldulykker
- Fitness modeller, som ofte er ca. 1 m Ø og er egnede til træning
- Særlige trampoliner til små børn under 3 år, som tit har håndtag på, så barnet kan stå og hoppe og holde fast samtidig
Når trampoliner er runde
Den cirkelformede model er helt klassisk og er også den, de fleste foretrækker. Det er som om, at det er nemmere at ramme plet i midten, når den er rund. Affjedringen er ens over det hele, fordi afstanden til kanten er ens, og dugens opspænding lige så. Men faktisk er det mest et spørgsmål om tradition, at de ofte er runde. Og lidt et spørgsmål om geometri. Men den mere tekniske forklaring bliver lang og lidt indviklet, så lad os nøjes med at sige, at vi har et stort udvalg af netop runde modeller. Både små og store.
Når de er firkantede eller aflange
En terningeformet model udfordrer faktisk vanetænkningen eller vanehopningen lidt. Men når I lige har vænnet jer til det, er det præcis den samme oplevelse, som at hoppe på en rund. Skal den graves ned, er det nogle gange lidt mere krævende at få et hul, der passer præcis. Men til gengæld er en model med kanter – hvad enten den er firkantet eller aflang, ofte nemmere at få til at passe ind i en moderne have. De fleste byggegrunde og haver er i dag aflange eller firkantede, og så er det oplagt at kigge lidt videre end de runde trampoliner.
Trampoliner til nedgravning
Du kan vælge at grave dem ned, så kanten står i jordniveau eller eventuelt lidt over. Der findes særlige modeller, der er specielt designet netop til dét brug. Hvis du ikke selv har lyst til at give dig i kast med spaden, så få en professionel til det. Det er ikke så dyrt, som du måske tror. Fordelene er, at dine børn ikke falder ned fra hverken trappe, stige eller hoppedug, og at du ikke skal se på det store net midt i haven. Men du skal stadig passe på sikkerheden omkring hopperiet, for det kan medføre alvorlige skader i bl.a. hofter og knæ at lande brat på jorden.
Fritstående trampoliner
Den helt klassiske model er en rund én, der står i haven med et net på.
Kigger du på et satellitfoto af baghaverne i et dansk villakvarter, vil du se hundredvis af disse runde aftegninger i baghaverne.
Vi anbefaler kraftigt, at du køber en model med net eller en, hvor du kan tilkøbe et net ved siden af. Et fald kan betyde flere uger på langs i gips, og det er altså ikke for sjov. Hovedskader sker også, så brug nu nettet.
Fritstående modeller stilles enten på græs eller fast underlag såsom grus, cement eller fliser. Den skal stå helt plant for at undgå vip.
Fitness trampoliner
Du kan også finde små modeller, som er velegnede til træningsformål. De er gode at hoppe på, også for voksne i nogle tilfælde, og vi hos Eurotoys vælger ofte at have dem med i sortimentet.
De er til at bruge indendørs og er en oplagt mulighed for at hoppe sig i form.
Hop til baby
Småbørn har også meget stor gavn af at hoppe. Det styrker både muskulaturen, balancen, labyrintsansen og lattermusklerne. Vores kunder fortæller om børn, der hopper løs i lange perioder og bare står og griner nonstop – og det er da en pragtfuld tilbagemelding!
Med håndtagene, der sidder på de små babymodeller, kan dit barn lære at hoppe lidt ad gangen. Måske står det bare først og vipper lidt op og ned, men inden længe vil du se dit barn tage nogle gevaldige hop og grine over hele hovedet. Det er næsten som Tigerdyr fra Peter Plys!
Sikkerheden skal være i top
Når du skal have trampoliner hjem til dig, så skal du sørge for, at sikkerheden er i orden. Vi fører kun godkendte modeller, og du kan trygt regne med, at kvaliteten er i orden. Men der er stadig nogle forholdsregler, som kun du som ansvarlig forælder skal tage, når dit barn skal hoppe.
1: Brug net
Dette kan ikke siges for ofte. Er trampolinen nedgravet, vælger mange at droppe nettet. Det kan du også vælge, men vær alligevel opmærksom på, at stadig er fare forbundet med at hoppe, selvom den står i jordniveau.
2: Hop alene
Børn elsker at hoppe sammen. Enten to og to eller i større grupper. Det må vi fraråde. Det er for farligt. Landets skadestuer melder om skader, hvor børn støder hovederne sammen og kommer slemt til skade. Så hop altid alene.
3: Check fjedre og dug efter
Vores trampoliner er i god kvalitet, men bliver slidt. Derfor er det en god ide at vænne sig til lige at gå kanten efter nogle gange i løbet af sæsonen. På den måde kan du fange eventuelle huller eller slappe fjedre og sørge for at udbedre fejl og mangler med det samme.
4: Hop kun i tørvejr
Hoppedugen bliver meget glat i regn og slud. Visne, fugtige blade gør den også galt, og i koldt vejr kan der være is på. Det er for farligt at hoppe på en glat dug, så når det er fugtigt eller meget koldt, skal du dække den til eller finde på noget andet sjovt, dine børn kan give sig i kast med.
Måske vinder du ikke popularitetskonkurrencen med en udmelding om, at der ikke må hoppes i dag, men til gengæld slipper du for turen til skadestuen. Du kan eventuelt købe et dækken til trampoliner, så det er tydeligt for børnene, hvornår der må hoppes, og hvornår det ikke er en god ide.
Nu er du klar til at tage den store tur rundt i vores udvalg af trampoliner. God fornøjelse!